Güncel Gündem

Vapura binen 18 milyonuncu yolcuya çiçek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019’un son gününe Konak Vapur İskelesi’nde başladı. Başkan Soyer, 08.35’te kalkan Konak-Bostanlı vapuruna binmek üzere iskeleye gelen 18 milyonuncu yolcu Esma Koçak’a bir sürpriz..

Vapura binen 18 milyonuncu yolcuya çiçek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019’un son gününe Konak Vapur İskelesi’nde başladı. Başkan Soyer, 08.35’te kalkan Konak-Bostanlı vapuruna binmek üzere iskeleye gelen 18 milyonuncu yolcu Esma Koçak’a bir sürpriz yaparak çiçek ve plaket takdim etti. Ardından Esma Koçak ve iskeledeki tüm yolculara yeni yıl dileklerini iletti. 1881 Atatürk isimli gemiyle Bostanlı’ya geçen Başkan Soyer, gemi kaptanı Kamile Koç’tan bilgi aldı. Bir kadın kaptanla karşılaşmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu vurgulayan Soyer, “Ben böyle başarılı kadınlarımıza ‘ilham veren kadınlar’ diyorum. Onların sayısı artmalı. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Geminin seyir defterini de imzalayan Soyer, deftere, “Dilerim Kamile Kaptan, daha çok kadın kaptanın İzmir’de görev yapmasının öncüsü olur” yazdı.

İZDENİZ yönetimiyle kısa bir toplantıda yapan Başkan Soyer, yolcu sayısının az olduğu saatlerde büyük gemi çalıştırmanın maliyetli olduğuna dikkat çekti. Soyer, “40-50 kişilik mini gemiler alalım. İnsanlar gün ortasında iskelelere geldiğinde zaman kaybetmesin. Bu araçlarla hızlıca deniz ulaşımını kullanabilsinler” dedi.

 

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL