Güncel Gündem Sektörden

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Balıkçılık Günü’nü kutlayacak

Dokuz Eylül Rotary Kulübü,  her yıl 21 Kasım’da kutlanan Dünya Balıkçılık Günü’nü, Çeşme Belediyesi’nin iş birliğinde kutlayacak. “Temiz Su ve Sürdürülebilir Dünya” odak noktası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde denizleri koruma, bilinçli..

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Balıkçılık Günü’nü kutlayacak

Dokuz Eylül Rotary Kulübü,  her yıl 21 Kasım’da kutlanan Dünya Balıkçılık Günü’nü, Çeşme Belediyesi’nin iş birliğinde kutlayacak. “Temiz Su ve Sürdürülebilir Dünya” odak noktası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde denizleri koruma, bilinçli avlanma ve doğru tüketim konularına dikkat çekilecek.

Etkinlik çerçevesinde ilk olarak 19 Kasım Cuma günü Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlanma ve Balık İşleme Bölümü’nün katkılarıyla, Çeşme’de faaliyet gösteren altı su ürünü kooperatifinin 300’ü aşan üyelerinin davetli olduğu “Su Ürünlerinin İşlenme Yöntemleri” konulu bir seminer düzenlenecek. 20 Kasım Cumartesi günü 13:30-15:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek çevrimiçi toplantıda, deniz ve balık tutkusu ile de tanınan “oltacıçocuk” Alp Kırşan moderatörlüğünde,  Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, Su Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Tuncay Sagun ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Soykan’ın konuk olacağı “Deniz’in Dibinde Neler Oluyor” isimli panelde denizlerin durumu ve balıkçılık sektörü mercek altına alınacak.

21 Kasım Pazar günü ise Ildır Deniz Yolu Taşıma Kooperatifi teknelerinin ev sahipliğinde Dünya Balıkçılık Günü Ödüllü Balık Avı Yarışması gerçekleştirilecek. Çağlarav sponsorluğunda gerçekleşecek balık avı turunda, ekiplerin avladıkları balıklar jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girenlere ödül verilecek. Av sonunda Ildır limanında yapılacak balık ekmek partisinde, Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği “Çeşme’nin Balıkları” temalı resim yarışmasına katılan eserler sergilenecek. Etkinlik sonunda öğrenciler Sagun Group’un desteği ile yavru balıkları ait oldukları mavi sularla buluşturacak.

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL