Ekonomi Güncel Gündem Sektörden

2022 Yılı Pandeminin Etkilerini Yitirdiği Ancak Sonuçlarının Devam Ettiği Bir Yıl Olacak

Yeni yılın ilk aylarını geride bıraktık. 2022 yılına gölgesinde girdiğimiz Covid-19 pandemisinde vaka sayıları ciddi oranda artsa da omikron varyantında hastaneye yatışların ve ölümlerin daha düşük seyrettiğini müşahede ediyoruz. Saygın..

2022 Yılı Pandeminin Etkilerini Yitirdiği Ancak Sonuçlarının Devam Ettiği Bir Yıl Olacak

Yeni yılın ilk aylarını geride bıraktık. 2022 yılına gölgesinde girdiğimiz Covid-19 pandemisinde vaka sayıları ciddi oranda artsa da omikron varyantında hastaneye yatışların ve ölümlerin daha düşük seyrettiğini müşahede ediyoruz. Saygın bilim insanları ve kurumları olağanüstü bir gelişme olmadığı takdirde 3-4 ay sonra “pandeminin” yerini “endemi”ye bırakabileceğini, varyantın kitle bağışıklığına yol açarak Covid’i mevsimsel bir hastalık haline getirebileceğini sıkça dillendiriyorlar. Artık pandeminin dünya ve küresel ekonomi için risk unsuru olma özelliği azalmış görünüyor.

Pandeminin başladığı 2020 yılı, bilinmezlikleri ve sürprizleri ile tarihte yerini alırken, etkileri tüm lojistik sektörünü değiştirmiştir. Pandeminin ilk aylarında durma noktasına gelen üretim, özellikle küresel üretim devi Çin’in toparlanması ile hızla yükselişe geçmiştir.

Bugün halihazırda devam etmekte olan bu yükseliş, Covid nedenli işgücü kaybı, son senelerde gelişen olağanüstü doğa olayları, limanlardaki aşırı sıkışıklık ve özellikle belirli hatlardaki ekipman bulma sıkıntısından kaynaklanmıştır.

İhracatçı ve ithalatçı için maliyetleri artıran en önemli unsurlardan biri haline gelen konteyner navlununun, en azından 2023 yılı başına kadar bu seviyelerde kalacağı tahmin edilmektedir. Bu dönemde pandemi yarasını saran dünyanın hızlı bir toparlanma ve ticaret hacmi büyümesine gideceği, taşımacılık için talebin arzdan fazla olacağı öngörülmektedir. 2023 başından itibaren ise yeni konteyner gemilerinin teslim edilmesi sonucu arzdaki artış ile konteyner taşıma fiyatlarında kademeli düşüşleri görebileceğimizi söyleyebiliriz.

Konteyner piyasasının aksine kuru yük piyasası ise yıla sert düşüşle başladı. Ekim 2021’de son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaşan Baltık Kuru Yük Endeksi (BDI), 2022 yılı ile son 11 ayın en düşük seviyesinde kapattı. Noel dönemi ardından Çin tatili, Endonezya’nın kömür ihracat yasağı, küresel ekonomik yavaşlama neticesinde yüklerin azalması bu düşüşte etkili oldu. Bu piyasada beklentiler, Çin tatili sonrasında, Mart ayı ile yeniden yükselme yaşanacağı yönündedir.

Sonuç olarak; 2022 yılı pandeminin etkilerini yitirdiği, ancak sonuçlarının devam ettiği bir yıl olacak gibi gözükmektedir.

Küresel tedarik zincirinin, tüm dünya gibi ülkemizin de refahı ve huzuru için ehemmiyeti dikkate alındığında, giderek hızlanan değişimler ve zorluklar karşısında tüm paydaşların diyalog ve ortak bir dil ile geleceği şekillendirmesi çok büyük bir önem taşıyor.

Tabi nihayetinde yine nereye geliyoruz. Yıllardan beri söylediğimiz denizcilik ülkemiz için olmazsa olmaz sektörlerden birisidir. Yaşadığımız olaylar göstermiştir ki, denizcilik can damarımızdır, dışarıyla olan en güçlü bağlantımızdır. Dolayısıyla tüm bu gelişmeleri dikkatlice değerlendirip, devletimizin desteğinde denizciliğimizi büyütmeye yönelik adımları ivedilikle atmamız gerektiğini huzurlarınızda bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Dikkatli olmamız gereken günlerden geçmemize rağmen denizcilik sektörünün temsilcileri olarak ülkemize olan inancımızı ve umudumuzu asla yitirmedik, her ne olursa olsun ülkemize güvenmekten asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Önümüzdeki süreçte de her zamanki kararlılığımızla çalışmaya, üretmeye, ülkemizin refahına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ekonomik zorluklar mutlaka aşılır, geçmişte çok daha büyük zorlukların üstesinden başarıyla gelmeyi bildik. Kısa vadeli dalgalanmaların bizi yolumuzdan asla çeviremeyeceğinden herkes emin olmalıdır.

2022 yılının ekonomimizin rahatlayacağı, işlerimizin artacağı, ülkemizin daha ileri ve müreffeh günlere ulaşacağı bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Kalın sağlıcakla…

Tamer KIRAN

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı

KAYNAK: DENİZCİ HABER DERGİSİ

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL