Yazarlar

Navlun piyasaları ve beklentiler…

Uluslararası kuru yük ve konteyner navlun piyasaları pandeminin etkisiyle ötelenen ticaret ve yoğun talep etkisiyle 2020 yılınınikinci yarısından itibaren yükselişini 2021 yılı sonuna kadar soluksuz artışla tamamladı. Navlun piyasalarının en..

Uluslararası kuru yük ve konteyner navlun piyasaları pandeminin etkisiyle ötelenen ticaret ve yoğun talep etkisiyle 2020 yılınınikinci yarısından itibaren yükselişini 2021 yılı sonuna kadar soluksuz artışla tamamladı. Navlun piyasalarının en yüksek olduğu 2004 – 2008 döneminden reel olarak daha yüksek navlun rakamlarına ulaştı.

Amerika ve Avrupa limanlarındaki yığılmalar, konteynerlerin limanlarda ve teslim yerlerindeki elleçleme sorunları, lojistik sorunlarla dünyanın hemen her ülkesinde baş gösteren konteyner ekipman ihtiyacı konteyner navlunlarını zirveye taşıdı.

Konteyner armatörleri bu dönemi beklentilerin de çok ötesinde yüksek karlar elde etti. Tüm dünyanın taşıma yükünden en büyük pay sahibi deniz taşımacılığında konteynere olan bağımlılığın sakıncaları yaşandı. Bu sorun sanayiciden son tüketiciye kadar herkesin sorunu oldu. Tarihinin en yüksek seviyelerine ulaşan konteyner navlunları global enflasyona sebep olan unsurlardan biri oldu.

Tanker piyasaları incelendiğinde aynı dönemde tanker piyasalarında kuru yük ve konteyner piyasalarındaki gibi yüksek navlunlardan söz etmek mümkün olmadı. Fakat 2021 son çeyrek dilimiyle yükselişe geçen sıvı/kimyasal emtiya ve petrol fiyatları tanker piyasalarının beklediği artışı 2022 yılında getirecektir.

Gemilerin uluslararası (IMO 2020 – Cutting Sulphur Oxide Emissions + Ballast Water Treatment System (BWTS) ) konvansiyonlara uyum ve adaptasyon gereği zorunlu ekipmanlarla donatılması işletme maliyetlerini artırmış ve artırmaya devam edecektir.

2023 yılında yürürlüğe girecek yeni regülasyonla baca gazı salınım ve karbon emisyonunu düşürmeyeyönelik yaptırımlarlagemilerin yüksek hızlarıkısıtlanacak, ilave yakıt vergisi uygulamasına gidilecektir. Konvansiyonların yaptırımlar nedeniyle armatörün işletme ve operasyon maliyetlerini arttırdığı için çok ucuz navlun kısa dönemde pek mümküngörünmemekte.

2022 yılı ocak ayında navlun piyasaları tatiller ve Çin yeni yılı nedeniyle düşüşe geçti. Koster piyasalarında yüzde 20 – yüzde 30 civarında düşüşler yaşandı. Fakat bu ortaya çıkan tablo ve navlunları etkileyen diğer faktörler 2022 yılında kısmen de olsa devam edeceğinden navlunların 2021 yılı ortalamasına yakın seyredecektir. Tüm dünyada global enflasyon ve yüksek faiz devam ettikçe ekonomilerin büyüme hızına olumsuz etki edecektir. Ülkelerin para basma ve bol para politikaları enflasyona etki ederken pandemi sonrasına oluşan talep enflasyonu hemen hementüm emtia ve hizmetlerin fiyatlarını yükseltti. Bunun yanında maliyet enflasyonu da ilave negatif katkı sağladı. Yüksek enflasyonla tüm dünya ekonomilerinin büyümesi ve sürdürülebilir olması pek mümkün görünmediğinden dünya ticaretindeki yavaşlama navlun piyasalarını olumsuz etkileyecektir.

Günümüzdeki yüksek navlun piyasaları armatörler tarafından iyi değerlendirilip muhtemel görünen kötü piyasalara güçlü mali yapılarla girilmelidir.Armatör ve operatörler yatırım yaparken çok ihtiyatlı olunması gereken bir dönemde olduğumuzu,navlunlardaki hızlı yükseliş ivmesi kadar aynı ivmeyle düşüşünde mümkün olacağı göz ardı edilmemelidir.

 

2008 döneminde navlun piyasaları aynı yıl içindehem tarihi zirveyi hem de tarihi dip seviyelerini gördü. Çok ağır bedeller ödendiği, halen çıkarılması gereken birçok dersimiz olduğu unutulmamalıdır.

Saygılar & Selamlar

Hakan ÇENDİK
IMEAK Deniz Ticaret Odası – Y.Yönetim Kurulu Üyesi

 

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği – Başkan Yardımcısı

Bu yazıyı paylaşın

Hakan Çendik

IMEAK Deniz Ticaret Odası – Y.Yönetim Kurulu Üyesi
Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği – Başkan Yardımcısı

Tüm Yazıları

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL