Güncel Gündem

‘Mavi Vatan’ı koruyacak ‘SANCAR SİDA’ denize indi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ‘Mavi Vatan’ savunmasında kullanması için geliştirilen SANCAR Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) törenle suya indirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ‘Mavi Vatan’ savunmasında kullanması için Yonca-Onuk Tersanesi ve Havelsan..

‘Mavi Vatan’ı koruyacak ‘SANCAR SİDA’ denize indi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ‘Mavi Vatan’ savunmasında kullanması için geliştirilen SANCAR Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) törenle suya indirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ‘Mavi Vatan’ savunmasında kullanması için Yonca-Onuk Tersanesi ve Havelsan işbirliğinde geliştirilen SANCAR Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in katıldığı törenle suya indirildi. İsmail Demir, burada yaptığı konuşmada, silahlı insansız hava araçlarında edinilen tecrübe ve başarıyı deniz araçlarında da göstererek bu alanda da dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmayı hedeflediklerini söyledi.

RİSKLİ GÖREVLERDE

Demir, “SİDA’lar konusunda çok sayıda çalışmamız var. SANCAR SİDA da bunlardan biri. SİDA’ların entegre bir operasyon ortamında çalışmaları bizim için geleceğin harekat ortamına hazırlık açsından çok önemli” ifadelerini kullandı. Keşif ve gözetleme, su üstü harbi, mayına karşı tedbir görevlerinin insansız olarak icra edilebilmesi amacıyla geliştirilen Sancar SİDA, insan hayatı için riskli görevlerde insansız kullanım konseptiyle bu riski en aza indirecek, üzerindeki faydalı yüklerle birçok görevin daha maliyet etkin bir şekilde yürütülmesine imkan sağlayacak.

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL