Güncel Gündem Sektörden

Denizcilikte Hurda Teşvikinin Kapsamı ve Destek Miktarı Artırıldı

Hurdaya ayrılan Türk bayraklı gemilerin yerine yenisinin inşasını teşvikine yönelik olarak destekten yararlanabilmenin alt sınırı düşürüldü, teşvikten yararlanacak yıllık gemi sayısı ve destek miktarı da artırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı..

Denizcilikte Hurda Teşvikinin Kapsamı ve Destek Miktarı Artırıldı

Hurdaya ayrılan Türk bayraklı gemilerin yerine yenisinin inşasını teşvikine yönelik olarak destekten yararlanabilmenin alt sınırı düşürüldü, teşvikten yararlanacak yıllık gemi sayısı ve destek miktarı da artırıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan Hurdaya Ayrılan Türk Bayraklı Gemilerin Yerlerine Yeni Gemi İnşa Edilmesinin Teşvikine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, Türkiye’nin deniz ticaret filosunun yenilenmesi, kabotajda ve uluslararası sularda deniz çevresine zararsız, etkin, güvenli, sürdürülebilir bir taşımacılığın oluşturulabilmesini desteklemek üzere; ticari yük taşımacılığında kullanılan gemilerden hurdaya ayrılanların yerine inşa edilecek yeni gemilere verilecek teşvikin usul ve esaslarını düzenliyor.

Yapılan düzenlemeye göre, kabotajda yolcu ve araç taşıyan gemi işletmecilerinin de destekten yararlanabilmesi amacıyla hurdaya verilecek gemi tonajının alt sınırı 50 GT (Gros Tonaj) düşürüldü. Teşvikten yararlanacak yıllık gemi sayısı ve destek miktarı da artırıldı.

 

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL