Güncel Gündem Sektörden

Denizcilikte güç aktarım teknolojisinin dünya lideri

Enerji sistemleri, tarım makinaları, iş makinaları, deniz motorları ve endüstriyel motor alanlarında çözümler sunan Yanmar, karbon ayak izini küçültüp, sürdürülebilirlik adına çalışmalarına devam ederken, hidrojenli yakıt sistemine sahip deniz motoru..

Denizcilikte güç aktarım teknolojisinin dünya lideri

Enerji sistemleri, tarım makinaları, iş makinaları, deniz motorları ve endüstriyel motor alanlarında çözümler sunan Yanmar, karbon ayak izini küçültüp, sürdürülebilirlik adına çalışmalarına devam ederken, hidrojenli yakıt sistemine sahip deniz motoru çalışmalarına başladıklarını ve 2050’ye kadar Yanmar Şirketler Grubu’nun doğaya karbon salımını azaltan teknolojilerle üretim hedeflediğini açıkladı.

Yanmar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Erdoğan Shoshi, Yanmar, Japonya’dan başlayarak Türkiye de dahil tüm merkezlerinde “Sürdürülebilir Bir Gelecek” için Yeşil Dönüşüm programını başlattığını belirtirken, sözlerine şöyle devam etti; “Proje kapsamında ‘Küresel ısınmayı engellemek’, ‘Sürdürülebilir bir toplum inşa etmek’, ‘Çevreye zararlı maddelerin kontrolü’ ve ‘Biyoçeşitliliğin desteklenmesi’ ana başlıklarına odaklanıyoruz. Yanmar grup şirketleri olarak 2050 yılında ‘Sıfır Emisyon’ hedefine ulaşmayı planlıyor ve geri dönüşüm uygulamalarıyla çevresel etki açısından da nötr olmayı planlıyoruz. Ayrıca müşterilerimizin kendi emisyonlarını düşürmesine yardım etmek amacıyla detaylı bir çalışmayı hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Tüm üretimimizi karbondan arındırılmış bir noktaya taşıyacağımıza inancım sonsuz.” dedi.

Erdoğan Shoshi müjdeli bir haber de vererek, “Mühendislik ekibimiz tarafından hidrojeni yakıt olarak kullanan bir sisteme sahip deniz motoru üretimini 2026’da tamamlamayı hedefliyoruz. Proje şu anda AR-GE aşamasında. 2026’da ilk motor üretiminin tamamlanması planlanıyor.” şeklinde belirtti.

Tarımda Çevre Kirliliğine Karşı “Mekanik” Önlem

Dünya tarımı şu anda fosil yakıtlarla çalışan emisyonu yüksek makine ve ekipmanlara bağımlı olduğu için karbon salınımı yapmayan tarım makine sayısının çok az olduğunu belirten Erdoğan Shoshi, “Çevreyi daha az kirleten bir teknoloji arayışı var. Tarımda zararlı otlar ve böcekleri yok etmek için çok fazla ilaç ve gübre kullanılıyor.  Bu da doğaya zarar veren bir süreç. Avrupa ve Japonya’da artık ilaçlamadan vazgeçilmeye çalışılıyor. Bu durumda da mekanik önlemler alınıyor. İlaç püskürtüp zararlı otları ve böcekleri öldürmek yerine traktörün arkasına takılan tarım ekipmanları mekanik olarak ilaç sıkmadan o otların ve böceklerin yok edilmesine yardımcı oluyor. Yanmar Türkiye’nin tarım ekipmanı YTAgri markasıyla çiftçilere mekanik çözümler sunuyor ve müşterilerimizin kendi emisyonlarını düşürmesine yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL