Güncel Gündem Röportaj Sektörden

Midilli seferleri beklentiyi karşıladı

Ayvalık-Midilli hattı üzerinde yolcu taşımacılığı yapan Jalem Tur firmasının sahibi Ali Jale ile 2022 yaz sezonunda Midilli seferlerinin nasıl geçtiğini, önceki yıllara oranla getirisini, Yunanistan ile yaşanan gerginliğin ada turizmine..

Midilli seferleri beklentiyi karşıladı

Ayvalık-Midilli hattı üzerinde yolcu taşımacılığı yapan Jalem Tur firmasının sahibi Ali Jale ile 2022 yaz sezonunda Midilli seferlerinin nasıl geçtiğini, önceki yıllara oranla getirisini, Yunanistan ile yaşanan gerginliğin ada turizmine etkisini, kış sezonu ve 2023 yılı beklentilerini konuştuk.

2022 yaz sezonu ve pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte Midilli seferleri diğer yıllara oranla nasıl geçti?

12 Nisan 2022 tarihinde iki yıl sonra yeniden başlamış olduğumuz, Ayvalık-Midilli arası yolcu taşıma seferlerimiz daha önceki yıllara oranla, daha düşük olsa da beklentimizin üzerinde gerçekleşti. Pandemi öncesi taşımış olduğumuz yolcu sayısını göz önüne alırsak 2022 yılında taşımış olduğumuz yolcu sayısı 2019 yılına oranla % 60-65 seviyelerinde oldu.

Ayvalık’a önceki yıllara oranla getirisi ne oranda oldu?

Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında karşılıklı olarak Ayvalık-Midilli ve Midilli-Ayvalık olarak haftanın her günü sefer gerçekleştirdik. Ayvalık’tan Midilli Adası’na tatil için giden yolcuların yanında Midilli Adası’ndan Ayvalık’a gelen adanın yerli halkı ve diğer yabancı turistlerin Ayvalık ekonomisine etkisi pandemiden sonra büyük yarar ve katkı sağladı.

Bu yıl kapıda vize olmaması ne oranda etki etti?

Yunanistan ile Türkiye arasında yaşana belirsizlikler ve gerginlik Ayvalık ve Midilli adası arası yapılan yolcu taşımacılığına büyük bir etki etmedi. Eskiye göre Yunan adalarından günübirlik alışveriş yapmak için gelen yunan vatandaşlarındaki %20-30’luk azalmanın sebebi Yunanistan ile ülkemiz arasındaki gerginlik olabileceği gibi Yunanistan’daki ekonomik sorunlar ve pandemi sonrası değişen alışkanlıklar da olabilir.

Uzun süren iki yıllık pandemi sürecinde pandemiden önce vizesini alıp kullanamayanlar ve pandemi sürecinde vizesi bitenler sınırların ne zaman açılacağını bilmediğinden dolayı vize başvurusunda bulunamadı. Türk yolcu oranının diğer yıllara göre düşük olmasının sebeplerinden biride vizesi biten, yeni başvuru yapmak için geç kalan ve kapı vizesi başlamadığı için Midilli Adası’na gidemeyen vatandaşlarımızdan kaynaklı.

Kış sezonu ve 2023 yılı beklentileriniz nedir?

Tam olarak kış sezonuna henüz girmemiş olsak da cumartesi günleri yapmış olduğumuz günübirlik Ayvalık-Midilli ve cumartesi gidişli pazar günü dönüşlü, 1 gece konaklamalı seferlerimiz vatandaşlarımız tarafından, perşembe ve cumartesi günleri yapmış olduğumuz Midilli-Ayvalık seferlerimiz de Yunanistan vatandaşları tarafından talep görmekte. Yolcu sayıları her ne kadar yaz sezonuna göre düşmüş olsa da kış sezonunu bu şekilde atlatıp 2023 sezonunda eski sezonlardaki yolcu sayımızı tutturmayı hedefliyoruz.

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL