Güncel Gündem

Mezun Mentörlüğü Projesi başladı

DEFMED olarak, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Kariyer Planlama Koordinatörlüğü ile beraber Mezun Mentörlüğü Projesini başlattık. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ve Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencilerini kapsayan..

Mezun Mentörlüğü Projesi başladı

DEFMED olarak, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Kariyer Planlama Koordinatörlüğü ile beraber Mezun Mentörlüğü Projesini başlattık. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ve Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencilerini kapsayan proje ile öğrencilerin kendi becerilerine ilişkin daha fazla farkındalık geliştirmesi, daha fazla sektör bilgisine sahip olması, sektör fırsatlarını daha iyi anlaması, kariyerleri hakkında kendilerine daha fazla güvenmesi, kariyer hedeflerini somutlaştırması ve profesyonel ağlarını geliştirmesi için uygun ortamın yaratılması amaçlanmaktadır.

“Yükseköğretimde Uygulanan Mentörlük Programlarının Mezunlar ve Öğrenciler Üzerindeki Etkisi: Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Örneği” başlıklı proje aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenmektedir.  Proje kapsamında, karma yöntem yaklaşımı kullanılarak hem mentilerin (öğrencilerin) hem de mentörlerin (mezunların) mentörlük programına ilişkin algıları belirlenerek program katılımcılarının üniversite algılarının nasıl etkilendiğinin incelenmesi de projenin amaçları arasındadır.

2022 yılı Nisan ayı itibariyle başlayan projede, DEFMED üyelerinden oluşan mentörler ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ve Lojistik Yönetimi bölümlerinin 2. ve 3. sınıf öğrencilerinden oluşan mentiler arasındaki ilk görüşmeler 2022 yılı Ağustos ayı itibariyle tamamlanmıştır. Mentiler ve mentörler arasındaki görüşmeler, belirli bir plan dahilinde ve proje için temini yapılan özel bir yazılım üzerinden dijital ortamda gerçekleştirilmektedir. İlk aşamada Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ve Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencilerini kapsayan proje, online görüşme planlama ve yapma imkanı sağlayan bu özel yazılım üzerinden yürütülüyor olması sayesinde önümüzdeki yıllarda Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümlerinde de kolaylıkla uygulanabilir durumdadır.

DEFMED üyelerinin Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencileri ile sistematik bir yardımlaşma örneği sergileyeceği bu projenin yükseköğretimde mezun mentörlüğü alanında örnek alınması ve bundan sonraki projelere fikir öncülüğü yapması bekliyoruz.

Saygılarımla,

Orçun Erbayraktar

DEFMED (D.E.Ü. Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği)

Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL