Güncel Gündem Röportaj Sektörden

“Yolumuza Devam Ediyoruz”

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nun 84. Maddesine göre Oda ve Borsalarda 4 yılda bir yapılması gereken organ seçimlerini tüm şubelerimizde tamamladık. Öncelikle belirtmeliyim ki; seçim süreçlerimizin Odamızın..

“Yolumuza Devam Ediyoruz”

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nun 84. Maddesine göre Oda ve Borsalarda 4 yılda bir yapılması gereken organ seçimlerini tüm şubelerimizde tamamladık.

Öncelikle belirtmeliyim ki; seçim süreçlerimizin Odamızın şanına yakışır, bir demokrasi şöleni ortamında gerçekleşmesinden büyük bir gurur ve memnuniyet duydum. Tüm üyelerimiz başta olmak üzere sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.

Bu seçim sonunda şahsıma ve birlikte yola çıktığım arkadaşlarıma çok büyük ve güçlü bir destek veren tüm üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu sonuçlar, yeni dönemde çalışma azmimize şevk katacak, bize güç, kuvvet verecek çok önemli bir güvenoyu olmuştur.

Aliağa Şubemizde seçimleri 5 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirdik. Seçim sonucunda Başkanlık için yeniden güven tazeleyen Adem Başkanımızı tebrik ediyorum.

Aliağa, denizcilik sektörümüz için çok önemli bir ilçemiz. Gemi söküm alanında Dünyada önemli bir yere sahip. Burada sökülen gemiler başta demir-çelik sektörü olmak üzere ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Sürekli büyüyen limancılık ve lojistik hizmetleri, her geçen gün daha hızlı bir ivme kazanıyor. Ayrıca Aliağa ilgi alanındaki Eski ve Yeni Foça, Çandarlı, Dikili ve Ayvalık gibi önemli turizm potansiyeli olan ilçelerimizin arasında yer alıyor.

Aliağa’nın potansiyelini dikkate alarak bir şube açılması kararını almak göreve geldiğimiz ilk dönem bizim yönetimimize nasip oldu. Hakikaten aradan geçen zaman bu kararımızın ne kadar isabetli olduğunu bize gösterdi.  Aliağa’mızda,  odamızın kurulması bizim buradaki üyelerimizin sorunlarının anında çözüme kavuşturulması yolunda büyük katkılar sağlıyor.

Geçen 4 yılda Aliağa’da neler yaptığımıza bir baktığımda, öncelikle Covid-19 salgını gibi çok sıkıntılı bir dönemi geçirdik. Ancak sokağa çıkmanın bile mümkün olmadığı günlerde işlerimizi aksatmadan yaptık. Daha sonra Aliağa Şubemize yakışır yeni bir hizmet binasına geçtik. Ayvalık ve İzmir’de doğal afetler sonucu sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntılı süreçte üyelerimize gerek maddi gerek manevi olarak destek vermeye gayret ettik. Ayvalık ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen feribot seferlerinin yeniden başlaması için uğraş verdik. Çok şükür bu seferler yeniden başladı.

Bu yılın Şubat ayında Aliağa’da uğraksız geçiş yapan gemilere, transit hükümleri bozulmadan yakıt ve kumanya verilebilmesi amacıyla 2018 yılından itibaren Odamızca yapılan girişimler sonucu bu hizmetlerin belli düzenlemeler kapsamında yapılmasına imkan sağlandı.

Bu süreçlerde sağ olsun Adem Başkan da fevkalade başarılı işler yaptı. Ben bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum. Burada bizim elimiz kolumuz gözümüz oldu. Keza Meclis Başkanımız İsmail Önal Bey’le de son derece uyumlu ve keyifli çalışma dönemi geçirdik. Kısacası ben her iki başkanımdan da memnunum. İnşallah önümüzdeki dönemde de aynı şekilde devam edeceğimize inanıyorum.

Önümüzde zorlu bir dönem bizi bekliyor. Küresel ekonomide uzun süredir devam eden belirsizlikler, yavaşlama ve yüksek enflasyon eğilimi, hemen yanı başımızda halen devam eden savaş ve ülkeler arası ilişkilerdeki istikrarsızlıklar önemli tehdit unsurları olarak karşımızda duruyor. Her şeye rağmen biz bunların hepsinin altından kalkabilecek bilgi, birikim ve tecrübeye sahibiz. Aliağa Şube yönetimimiz, üyelerimiz el ele vererek hem Hükümetimizin hem devletimizin destek ve yardımlarıyla sorunların üstesinden birer birer geleceğimize inancım tamdır. Yeni dönemin sektörümüze, camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Kalın sağlıcakla…

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL