Güncel Gündem Lojistik Sektörden

“Logistech Fuarı sektörümüz açısından ufuk açıcı oldu”

Lojistik sektörünün paydaşlarını bir araya getirerek yerli yabancı alım heyetlerinin, profesyonel ziyaretçilerin ve sektör temsilcilerinin buluşacağı bir zemin hazırlayan lojistik fuarlar, sektörümüzde önemli bir hizmete vesile olmaktadır. Sektörümüzde faaliyet gösteren..

“Logistech Fuarı sektörümüz açısından ufuk açıcı oldu”

Lojistik sektörünün paydaşlarını bir araya getirerek yerli yabancı alım heyetlerinin, profesyonel ziyaretçilerin ve sektör temsilcilerinin buluşacağı bir zemin hazırlayan lojistik fuarlar, sektörümüzde önemli bir hizmete vesile olmaktadır.

Sektörümüzde faaliyet gösteren firmaların verimli bir zeminde bir araya gelmesinin ve dünya trendlerini takip edebilmesinin son derece önemli olduğunu görüyor ve bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda fuarlar gelişmiş tüm ülkelerde olduğu gibi ihracata büyük katkı sağlarken düzenlendiği sektör adına da önemli bir hizmeti yerine getirmektedir. Türkiye lojistik sektörünün üretim ve ihracat trendlerini takip etmesi, teknolojik gelişmeleri anlaması özellikle dijitalleşmenin derinden etkilerini hissettiğimiz dönüşüm hareketinin başladığı sektörümüzde Logistech-Lojistik, Depolama ve Teknoloji Fuarı son derece verimli olurken rekabet gücümüzün uluslararası düzeye çekilmesine de katkı sunmaktadır.

Bir diğer önemli nokta ise teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde iş yapış modellerimiz de her gün teknolojiyle uyum içinde olmak zorunda. İş yapış modellerimiz değiştikçe lojistik sektörü de değişiyor. Dijitalleşme ve e-ticaret dünya genelinde hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bu yarışın gerisinde kalmamak için hız ve güvenilirliği üst noktalara taşımak, günün trendlerine uyum göstermek büyük önem taşımaktadır.

Aynı zamanda son dönem dünya ekonomisine ve ticaret rotalarına damgasını vuran küresel salgının ve Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye lojistik sektöründe yarattığı etkilerin değerlendirildiği oturumlarda sektörümüzün sorunlarını tartışma fırsatı bulmak ve alanında yetkin isimlerin değerlendirmelerini dinleyebilmek bizler ve sektörümüz açısından ufuk açıcı olmuştur.

İlk olarak eylül ayında düzenlenen ve UTİKAD’ın da destekçileri arasında olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZFAŞ’ın değerli çabaları sonucunda başarılı bir organizasyonla hayata geçen Logistech Fuarı’nda üyelerimizle bir araya gelmek bizler için mutluluk vericiydi.

Taşımacılığın tüm değer zincirindeki hizmet yelpazesini sektörün beğenisine sunarak ülkemizde düzenlenen en önemli sektör fuarlarından biri olma yolunda önemli bir ilk adımı atmayı başaran Logistech fuarının uzun yıllar başarıyla sürdürülmesini sektörümüz adına temenni ediyoruz.

Ayşem ULUSOY

 

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

 

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL