Güncel Gündem

KINAY’dan sanata ve sanatçıya destek

Türk denizciliğinin önemli şirketlerinden KINAY, Güzel Sanatlar Fakülteleri’nden yeni mezun sanatçıların işlerini bir araya getiren BASE ile geçtiğimiz aylarda bir logo tasarım yarışması düzenledi. Yarışmanın düzenlenme amacı da KINAY’ın sanata..

KINAY’dan sanata ve sanatçıya destek

Türk denizciliğinin önemli şirketlerinden KINAY, Güzel Sanatlar Fakülteleri’nden yeni mezun sanatçıların işlerini bir araya getiren BASE ile geçtiğimiz aylarda bir logo tasarım yarışması düzenledi. Yarışmanın düzenlenme amacı da KINAY’ın sanata olan desteğini daha görünür kılmaktı.

KINAY markasının sanat ve sanatçıya desteği kapsamında BASE iş birliği yapılarak geçtiğimiz aylarda ART LOGO yarışması düzenlendi. Yarışmanın, KINAY sosyal medya hesapları ve BASE kanalları üzerinden duyurusu yapılmıştı.

Güzel Sanatlar, İletişim Fakülteleri ve ilgili bölümlerde okuyan ya da son 6 yıl içinde mezun olanların katılımına açık olarak düzenlenen yarışmaya, yaklaşık 350 adet farklı logo ile katılım sağlandı.

Genç sanatçıları hedefleyen yarışmada; sanatçıların özgün bakış açısı ve yaratıcı yorumuyla ‘Kınay Art’ logo tasarımları ortaya çıktı.

Yarışma süresi boyunca Türkiye’nin farklı noktalarından gelen başvurular sonucunda yaklaşık 350 adet farklı logo tasarımı başvurusu alındı, seçilen tasarım için 15.000 TL‘lik bir para ödülü verildi.

BASE jüri ekibi ve KINAY şirket yönetimi nihai olarak Yeditepe Üniversitesi Grafik Tasarımı bölümü öğrencisi Bora Ayonur’un tasarımını seçti.

Taşımacılığın ve sanatın bir arada anlatılmak istendiği KINAY Art Logo; üçgen, köşeli ve çizgisel formlarda bize denizleri, kara parçalarını ve yapıları anımsatması hedeflenmiştir.

Daire, kontür dünyanın çevresine atıfta bulunurken noktasal formalar dünya etrafında gerçekleşen taşımacılık hareketini gösteriyor. Dünya içerisinde karmaşık görünen imgeler kendi içlerinde tutarlı ve işleyen düzene sahip.

Kontrast renkler bir arada kullanılarak sanatın farklı bir o kadar da birleştirici yönü vurgulanmak istenmiştir.

KINAY logo tasarımında “Art” versiyonu yaratarak sanat ile ilgili faaliyetlerinde bu logoyu kullanmayı hedeflemektedir.

KINAY, border_less tarafından geçtiğimiz aylarda düzenlenen ARTBOOK DAYS etkinliğine de sponsorluk desteği verdi. Yayını olan, metin üzerine çalışan sanatçı ve inisiyatifleri; müze, galeri, kurum ve enstitüleri bir araya getiren platformlardan biri olan border_less tarafından düzenlenen ARTBOOK DAYS etkinliğinde KINAY ART logosu ilk olarak bura da sergilendi.

*Logoda bulunan şekillerin ne anlama geldiğini içeren görsel ve logo aşağıda belirtilmiştir.

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL