Güncel Gündem Sektörden

ULUSAL DENİZKIZI KONGRESİ 1. GÜN 2. PANEL ‘’DENİZ TAŞIMACILIĞINDA OPERASYONEL SÜREÇLER’’

Ulusal Denizkızı Kongresi’nin ilk günün ikinci panelinde yer alan ‘’Deniz Taşımacılığında Operasyonel Süreçler’’ adlı panel gerçekleştirildi. DİTAŞ Denizcilik Commercial Director Onur ÖNYILMAZ, YMN TANKER HSEQ Departman Müdürü & DPA Kaptan..

ULUSAL DENİZKIZI KONGRESİ 1. GÜN 2. PANEL  ‘’DENİZ TAŞIMACILIĞINDA OPERASYONEL SÜREÇLER’’

  1. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin ilk günün ikinci panelinde yer alan ‘’Deniz Taşımacılığında Operasyonel Süreçler’’ adlı panel gerçekleştirildi. DİTAŞ Denizcilik Commercial Director Onur ÖNYILMAZ, YMN TANKER HSEQ Departman Müdürü & DPA Kaptan Kpt. Muhsin DEMİR, YMN TANKER Operasyon Müdürü Kpt. Muhammet AKKAYA ve DİTAŞ Denizcilik Gemi Operasyonları Müdürü Fatih ER’in katılımlarıyla denizci öğrencileri bilgilendiren bir panel atmosferi yaratıldı.

Konuşmalarına kendilerini ve firmalarını tanıtarak başlayan panelistler, ardından günümüz sorunlarını ve gelecek planlarından söz ederek devam ettiler.

Onur ÖNYILMAZ, dünya piyasalarında ham petrol üretimi ve talebi üzerine denizcilik sektöründe her şeyin hemen değişebileceğini ve ön görülemeyen durumlarda iş arkadaşlarına duyulan güven hakkında bilgi verdi. Değişen durumlara göre opsiyon almaya ve yeniliğe açık olmaya vurgu yaptı.

Ardından konuşmayı devralan Muhammet AKKAYA, dünya üzerindeki deniz yolu taşımacılığının öneminden bahsetti. Ham petrolün dönüşebildiği kimyasallardan ve bu kimyasalların taşınmasında armatör ve gemi kaptanlarının görevlerini denizci öğrencilere aktardı. Yük alımlarında ve yeni yük bulunmasında brokerlerin önemi ve görevlerini anlatarak yük taşınmasında geminin yük taşıyabilirliği hakkında da önemli konuları açıkladı.

Bir gemiyi bağlamanın iki süreci olduğundan söz eden AKKAYA, bağlamadan öncesinin taleplere göre düzenlendiğini ifade etti. Bağlamadan sonra ise ilk olarak filtreden geçtiğini ardından ise kiracının isteklerine göre hareket ettiğini söyledi.

Gemilerdeki dijitalleşmeden bahseden Fatih ER, gemi kaptanlarına yardımcı olabilecek programlardan söz ederek konuşmasının ana vurgusunu karbondioksit emisyonu üzerinde yoğunlaştırdı.

Gelecekte bizi nelerin beklediğini anlatan Muhsin DEMİR, Sire 2,0 Sistemini dört ana başlık altında anlatarak akıllardaki soru işaretlerini giderdi.

Sire 2,0’da güncellenen sistemleri anlatan DEMİR, insan faktörünün dijital sisteme adapte olması ve büyük çaplı risklerde çözüm odaklı olmasından bahsetti.

Muhsin DEMİR kuru yük gemilerinde Rightship Kuruyük denetlemelerinin başladığını söyleyerek bu denetlemelerin amaçları ve faydaları hakkında bilgi verdi ve ardından salondaki öğrencilerin soruları dinlenerek cevaplandı.

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL