Güncel Gündem Sektörden

Nemport’un liman genişletme projesi için ‘ÇED olumlu’ kararı

Yerel mahkemenin ‘ÇED olumlu’ kararını iptal ettiği Kyme Antik Kent ‘3üncü derece arkeolojik SİT alanındaki Nemport Limanı genişletme projesinin yeni ÇED projesi Çevre, Şehircik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kabul..

Nemport’un liman genişletme projesi için ‘ÇED olumlu’ kararı

Yerel mahkemenin ‘ÇED olumlu’ kararını iptal ettiği Kyme Antik Kent ‘3üncü derece arkeolojik SİT alanındaki Nemport Limanı genişletme projesinin yeni ÇED projesi Çevre, Şehircik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nemport Limanı’nın genişletme projesi ile ilgili kararını verdi. Mahkemenin iptal ettirdiği Nemport Limanı genişletme projesi, Bakanlık İnceleme – Değerlendirme Komisyonu’nda yeniden ele alındı. Hazırlanan yeni tanıtım dosyasını inceleyen Bakanlık proje için ‘ÇED olumlu’ kararı verdiğini duyurdu. Çevre, Şehircik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bakanlığımızın 01/09/2023 tarih ve 7243322 sayılı yazısı ile; İzmir İli, Aliağa İlçesi, Nemrut Körfezi sınırları içerisinde, “Nemport Liman İşletmeleri & Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş.” tarafından yapılması planlanan “Liman Tevsii” projesi ile ilgili olarak 2009/7 Genelge kapsamında Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporunun İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelendiği, değerlendirildiği ve “Liman Tevsii” projesi hakkında 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği’nin (Geçici 1. Maddesi kapsamında) 14. maddesi gereğince Bakanlığımızca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verildiği bildirilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL