Güncel Gündem Sektörden

SANMAR römorkörleri SAAM filosunda

Sanmar’ın çevre dostu iki ElectRA römorkörü, SAAM Towage filosuna katılmak için Vancouver limanına ulaştı. Sanmar Tersaneleri tarafından inşa edilen, sıfır emisyonlu iki devrim niteliğindeki elektrikli römorkör, SAAM filosunda Vancouver Kanada..

SANMAR römorkörleri SAAM filosunda

Sanmar’ın çevre dostu iki ElectRA römorkörü, SAAM Towage filosuna katılmak için Vancouver limanına ulaştı.

Sanmar Tersaneleri tarafından inşa edilen, sıfır emisyonlu iki devrim niteliğindeki elektrikli römorkör, SAAM filosunda Vancouver Kanada limanında faaliyet gösterecek ilk elektrikli römorkörler olacaklar.

Römorkörlerin seyir tecrübe testleri başarıyla tamamlandıktan sonra, Aralık ayının başlarında, Panama Kanalı’ndaki gemi trafiği sınırlamaları nedeniyle Güney Amerika’nın ucu olan Magellan Boğazı’ndan geçerek Vancouver’a yaklaşık 60 günlük bir yolculuk için, BBC EMERALD kargo gemisine yüklenmişti.

Robert Allan’ın  Sanmar ve SAAM isterlerine göre özel olarak tasarlanan ElectRA 2300SX, Li-ion bataryadan güç alarak %100 elektrikli, sıfır emisyonlu römorkörlerdir. Toplam 23,4 metre uzunluğunda, 11,85 metre genişliğinde ve 5,5 maksimum su çekimine sahip olan kompakt ve güçlü römorkörler 70 tonluk etkileyici bir çekme kuvvetine ulaşabiliyor.

Sanmar Tersaneleri’nin Ticari Direktörü Rüçhan Çıvgın şunları söyledi: “DYNAMO ve DYNAMO II’nin uzun yolculuklarını güvenli bir şekilde tamamlamış olmaları ve şimdi römorkör endüstrisi için çevre bilinci çağına katkıda bulunmaları bizleri çok mutlu ediyor.

SAAM gibi büyük uluslararası operatörlerin alternatif çevre dostu güç sistemlerine ve teknolojilere yatırım yapmaları, endüstrimizin daha iyiye doğru değişmekte ve gelişmekte olduğunun açık bir göstergesidir. Sanmar olarak, bu değişimin öncüsü olmaktan gurur duyuyoruz.”

 

 

 

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL