Ekonomi Güncel Gündem

Yunan adalarına kapıda vize başladı

Türkiye kıyıları yakınındaki Yunan adalarına Türk vatandaşları için kapıda vize uygulaması başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Aralık’taki Yunanistan ziyareti sırasında Başbakan Kiryakos Mitsotakis tarafından açıklanan uygulama, iki ülke arasındaki..

Yunan adalarına kapıda vize başladı

Türkiye kıyıları yakınındaki Yunan adalarına Türk vatandaşları için kapıda vize uygulaması başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Aralık’taki Yunanistan ziyareti sırasında Başbakan Kiryakos Mitsotakis tarafından açıklanan uygulama, iki ülke arasındaki normalleşme adımları çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun da onayını almıştı.

On Yunan adasında geçerli olacak uygulama kapsamında Türk vatandaşları 60 euro ödeyerek 7 güne kadar adaları ziyaret edebilecek. Girişte pasaport kontrolü ve parmak izni kaydı yapılacak. Yunanistan AB içi serbest dolaşım bölgesi Schengen’e dahil olmasına rağmen, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmeyecek, aynı şekilde Yunanistan’dan diğer Schengen ülkelerine geçişleri mümkün olmayacak.

Uygulamanın geçerli olduğu adalar Rodos, Midilli, Limni, Sakız, Sisam, İleryoz, Kalimnos, İstanköy, Sömbeki ve Meis olarak açıklandı. Bazı küçük adalarda kapıdan vize uygulamasının Haziran ayında başlatılması planlanıyor.

Kapıda vize uygulamasının başlaması ile birlikte iki gündür yoğunluğun aşırı arttığını belirten Jalem Tur sahibi Ali Jale, “Kapıda vize uygulamasının başlamasıyla birlikte yaz sezonuna iyi bir başlangıç yapacağımızı düşünüyorum. Özellikle Ramazan Bayramı tatilinin başlayacak olması dolayısıyla da vatandaşlardan şuan için aşırı bir talep alıyoruz. “ dedi.

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL