Çevre Ekonomi Güncel Gündem Sektörden

Doğal Güzelliklere Eşsiz Bir Seyir Deneyimi! Setur Ayvalık Marina’da..

ÖZGÜR GÜN/ DENİZCİ HABER- Setur Marinaları, Türkiye’de marinacılık gelişimini ve denizciliği destekleyen en önemli markalardan biri. Türkiye’nin lider marina zinciri olarak denizcilerin farklı beklentilerine kuzeyden güneye 10 marinasıyla cevap veriyor.Kalamış/Fenerbahçe,..

Doğal Güzelliklere Eşsiz Bir Seyir Deneyimi! Setur Ayvalık Marina’da..

ÖZGÜR GÜN/ DENİZCİ HABER- Setur Marinaları, Türkiye’de marinacılık gelişimini ve denizciliği destekleyen en önemli markalardan biri. Türkiye’nin lider marina zinciri olarak denizcilerin farklı beklentilerine kuzeyden güneye 10 marinasıyla cevap veriyor.Kalamış/Fenerbahçe, Yalova, Ayvalık, Midilli, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Kaş, Finike ve Antalya olmak üzere700 deniz mili üzerinde yaklaşık 5000 tekne deniz/kara kapasitesine sahip 10 marina her yıl özellikle yaz aylarında %100’e yakın doluluk oranıyla faaliyet gösteriyor. DTB 2018 verilerine göre, Türkiye’deki 78 marina ve yat yanaşma yeri kapasitesi ile 24.613 teknenin oransal olarak yaklaşık %21’nin yönetimi iledirekt olarak ilgileniyor.

Kuzeyden Güneye keyifli seyir yolculuğu

Kuzey Ege bölgesinde en iyi şekilde hizmet veren tesisi ve Setur Marinalarının kıymetli bir parçası Ayvalık Marinakonumu itibarıyla, bölgenin en önemli cazibe merkezi Cunda Adasına ve keşfedilesi koylara yakınlığı sayesinde Kuzey-Güney seyirlerinin vazgeçilmez durak noktası olma özelliği taşıyor. Son dönemlerde de uzun süreli konaklama yapmak isteyen ve sakinlik arayanların misafirlerinde gözde konumunda yer alıyor.

Setur Ayvalık Marina, 200’ü denizde, 150’si karada olmak üzere toplamda 350 tekneye eşzamanlı hizmet verebiliyor. Maksimum 88 ton ağırlığında tekneler kara sahasına yetkin ve tecrübeli ekipler tarafından koordine ediliyor. Marina içerisinde ise maksimum 40 metre boyunda tekne yanaştırabiliyor.

Setur Ayvalık Marinada yatçılara sayısız ayrıcalıklar

Marina temel yatçı ihtiyaçlarını karşılayabilecek birçokimkâna sahip. Teknelerin güvenli bağlama yapabilmesinin yanında misafirlerin ihtiyaç duyduğu, elektrik, su, TV, Wifi, atık verme, akaryakıt alma, teknik bakım onarım yapabilme, 7/24 güvenlik ve CCTV kamera sistem ile kapalı devre güvenlik kaydı, duş ve tuvalet, revir, çekme atma, karada konaklama, rampa kullanımı ve alt yıkama hizmetlerine tam kapasite ile karşılanıyor. Bunların yanısıra da sosyal aktivelerin yapılabildiği yatçı odası, restoran ve kafe ünitelerimiz, araç kiralama, sigorta ve acentecilik faaliyetleri, teknik ihtiyaçların karşılanabildiği atölyeler ve yat market, kumanya ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için süpermarket üniteleri de bulunuyor. Ayrıca hava yolu ile ulaşmak isteyen misafirlerin kullanımı için heliport alanı da mevcut.

Setur Ayvalık Marina uzun yıllardır bölgede vermiş olduğu yüksek standartlıhizmet anlayışı ile misafirlerine güvenle teknelerini bırakmayı ve bölgenin güzelliklerinden doyasıya faydalanmayı sağlıyor. Yapılan çalışmalar bu yıl Pandemi etkisiyle, teknelerinde izole bir şekilde sürekli yaşayan yatçı sayısında ve günü birlik gelen teknelerin sayısında hatırı sayılır bir artış görüldüğünü söylüyor.

Güvenli seyahat deneyimi

Setur AyvalıkMarina, Türkiye’deki ilk “Güvenli Turizm Sertifikası”na sahip olmasıyla sektöre de öncülük ediyor. Marinaya davet edilen misafirler ülkenin ve bölgenin ekonomisine etki ederken, bölgenin tanıtımı için rehberlik de sağlıyor. Çalışan ekibinözellikle bölgede yaşayan yetkin kişilerden seçiliyor olması da istihdam alanında bölgeye verilen değeri yansıtıyor.

Sinerji Zincir Kampanyası

Setur Ayvalık Marina’nın Yunanistan’ın Midilli Adasına sadece 18 deniz mili uzaklıkta olması, birçok uluslararası seyir yapan yatçıların ülkeye girişine olanak sağlarken hem ekonomik hem de kültürel yönden bölge ekonomisi içinpozitif anlamda katkısağlıyor. Sadece Setur Marinalarının uyguladığı Sinerji Kampanyaları deniz severlere birçok avantaj sunuyor. Midilli Adasında bulunan ve grubun yönetiminde olan Setur Midilli Marina ile karşılıklı olarak yatların seyirlerine ve 30 güne kadar konaklamalarına imkanveren Zincir Kampanyalarıbulunuyor. Bu kampanyalar ile birlikte amatör denizciliği, seyir yapma imkanını ve güvenli barınma ihtiyaçlarını yatçılar için karşılanırken, kültürel etkileşimi artırmakta hedefleniyor.

Çevreye ve doğaya sadık uygulamalar

Kuruluşunun ilk gününden itibaren “Çevreci Marina” prensibi ile yola çıkan ve “İyilik Yap Denize Atma” sloganını benimseyen Setur Ayvalık Marina, bölgedeki tek Mavi Bayraklı Marina olarak Türkiye’deki 2 Mavi Bayraklı tekneye de ev sahipliği yapıyor. Lisanslı Tehlikeli Atık Kabul Tesisine sahip ve Denizcilik Atıkları Uygulaması (Mavi Kart) kapsamında gemi kaynaklı atıkların geçici depolanmasına da yardımcı oluyor. İç denetimlerde günde en az iki kez deniz yüzeyi temizliği yaparken, bu uygulamalarını da kayıt altına alıyor. Bunun yanında marina içerisinde “Sıfır Atık Belgesi” ile dört ayrı noktada renk kodlarına göre ayrıştırılan atık konteynerlerini konumlandırdığı uygulamayı da hayata geçirdi.Bölgedeki tek Turizm İşletme belgesine sahip Yat Limanı statüsündeki Setur Ayvalık Marina, yatçı ihtiyaçlarını doğrudan karşılayan misyonuyla ve ülkeye yurt dışından gelen veya çıkış yapacak yatların rahatlıkla işlemlerini gerçekleştirebileceği özel bir stratejik önemi sahiptir.

Bunların yanında bölgedekigünü birlik gezi teknelerinin varlığı da yerel ekonomiye büyük bir pozitif etki sağlarken, birbirinden güzel dalış noktalarının bulunduğu Ayvalık ilçesi dalış teknelerinin faaliyetleriyleAyvalık’a değer katıyor.

 

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL