Çevre Güncel Gündem

İZMİR KÖRFEZİ’NE EN YAKIN MAVİ BAYRAK: İZMİR MARİNA

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında yenilenerek halkın kullanımına sunulan İzmir Körfezi’ndeki tek marina olma özelliğini taşıyan ve İZDENİZ A.Ş. tarafından işletilen İzmir Marina, Mavi Bayrak almaya hak kazandı. 03..

İZMİR KÖRFEZİ’NE EN YAKIN MAVİ BAYRAK:  İZMİR MARİNA

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında yenilenerek halkın kullanımına sunulan İzmir Körfezi’ndeki tek marina olma özelliğini taşıyan ve İZDENİZ A.Ş. tarafından işletilen İzmir Marina, Mavi Bayrak almaya hak kazandı. 03 Aralık 2021 tarihinde İzmir Marina’da düzenlenen törenle,  Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İlleri Bölge Koordinatörü Doğan Karataş İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Mavi Bayrak sertifikasını verdi. Mavi Bayrak, teknelerden çalınan sirenler eşliğinde göndere çekildi.

Körfez’e en yakın Mavi Bayraklı tesis

Mavi Bayrak için yapılan çalışmaları özetleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Soyer, “İzmir bir deniz şehri. Şehrimizin bu özelliğini daha da güçlendirmek için özenle, canla başla çalışmaya devam ediyoruz. İzmirlilerin denizle ilişkisini çoğaltmak, Körfez’deki hareketliliği arttırmak, yalnızca karadan denize değil, denizden de karaya bakışı çoğaltmak istiyoruz. Marinamızın aldığı Mavi Bayrak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu vizyona verdiği değerin önemli bir göstergesi. Bu ödülün İzmir Körfezi için önemi ise, Marina’nın artık İzmir merkezine en yakın mavi bayraklı kıyı tesisi olması. Umuyorum ki Mavi Bayraklı tesislerimiz adım adım şehrin daha da merkez noktalarına doğru yaygınlaşır” diye konuştu.

Kent turizmi ve İzmir Marina için önemi

Mavi Bayrak, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü. Kıyıların korunması, çevre bilincinin gelişmesinde ve turizm pazarlamasında Mavi Bayrak programının önemli bir yeri bulunuyor. Bir çevre ödülü olmakla birlikte, uluslararası standart özelliği taşıması ve uygulama alanının kıyılar olması nedeni ile turizm sektörü açısından büyük bir öneme sahip.

Mavi Bayrak, İzmir Marina’nın çevreye verdiği önemi uluslararası standartlara taşıdığının göstergesi oldu. Mavi Bayrak’a hak kazanabilmek için belirli bir dizi  sıkı çevre, eğitim, güvenlik ve erişilebilirlik kriterlerini TÜRÇEV ( Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı) ile koordineli yerine getiren İZDENİZ A.Ş. bu kriterlerin sürdürülebilmesi için İzmir Marina’da atıkları ayrıştırmaya, su alanlarımızın temizliğine, su altındaki canlı hayatının korunmasına yönelik tedbirleri ve sürdürülebilir çevre politikamızı titizlikle uygulamaya ve görevli personeller ve su alanını kullanan tüm paydaşlar ile mavi bayrağın önemini vurgulayacak eğitimler-bilgilendirme-bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirmeye devam edecek.

KAYNAK: DENİZCİ HABER

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL