Ekonomi Güncel Gündem Sektörden

İZDENİZ ARABA VAPURU FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR…

İzmir Körfezi’nde deniz taşımacılığının payını artırma ve kentteki trafik yükünü azaltma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ filosuna 7’inci araba vapuru“ Mavi Körfez’i” de dahil etti. 51 araç..

İZDENİZ ARABA VAPURU FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR…

İzmir Körfezi’nde deniz taşımacılığının payını artırma ve kentteki trafik yükünü azaltma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ filosuna 7’inci araba vapuru“ Mavi Körfez’i” de dahil etti. 51 araç ve 315 yolcu kapasitesiyle hizmet vermeye başlayan Mavi Körfez arabalı vapurunun da devreye girmesi ile yoğun saatlerde iki feribotun sefere çıkarak araç bekleme sahalarında oluşan yoğunluğun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Artan sefer sıklığı ve akaryakıta gelen zamlar ise deniz ulaşımına ilgiyi her geçen gün daha da artırıyor. 2020 yılında İZDENİZ feribotlarıyla toplam 761 bin 140 araç taşınırken, 2021 yılında yüzde 81 oranında artışla 1 milyon 379 bin 546 araç, deniz yolu ile taşındı.  Sürücüler, yoğun saatlerde Bostanlı-Üçkuyular arası bir saate çıkan yolculuk sürelerini konforlu ulaşımla 25 dakikaya indirirken, akaryakıt tüketiminden de tasarruf etti.

İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürü Ümit Yılmaz , “2020 yılında Fethi Sekin ve Uğur Mumcu araba vapurları ve 2021 Eylül ayı itibari ile Mavi Ege’nin filoya katılmasının ardından 15 dakika sefer sıklığı ile hizmet veriyoruz. Mavi Körfez’in de filomuza katılması ile birlikte araba vapuru sayımız yediye ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in “ Deniz Kenti İzmir” vizyonu ileİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımı adına gerçekleştirdiği yatırımların neticesinde geçtiğimiz yıla oranla araç taşıma rakamımız yüzde 81 oranında arttı. Mavi körfez’in Körfez’de yolculuğuna başlaması ile birlikte periyodik bakım onarım süreleri ve beklenmedik arıza durumlarında sefer iptallerinin ve yoğun saatlerde aynı anda iki feribot birden kaldırarak araç bekleme sahalarında oluşan yoğunluğun önüne geçebileceğiz. Yoğun saatlerde vatandaşlarımızın düzenli sefer saatlerini beklemeden kolaylıkla ulaşımını sağlayacağız. Bostanlı-Üçkuyular hattında şu an karşılıklı olarak 61 sefer gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte yaz aylarında yolcularımızdan talep gelmesi halinde yoğunluk yaşanan tatil günleri son sefer saatlerini ileriye çekebileceğiz.” diye konuştu.

KAYNAK: DENİZCİ HABER

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL