Ekonomi Güncel Gündem Sektörden

Hurdaya ayrılan gemilere verilecek teşvik belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenerek hurdaya ayrılan ve bazı kriterler çerçevesinde yeniden inşa edilecek gemilerin hurda bedelleri Resmi Gazete’de yayımladı. 7 Nisan tarihli 31802 sayılı Resmi Gazete’de “Bazı Cumhurbaşkanlığı..

Hurdaya ayrılan gemilere verilecek teşvik belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenerek hurdaya ayrılan ve bazı kriterler çerçevesinde yeniden inşa edilecek gemilerin hurda bedelleri Resmi Gazete’de yayımladı.

7 Nisan tarihli 31802 sayılı Resmi Gazete’de “Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlı Kararnamesi” yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türk deniz ticaret filosunun yenilenmesi amacıyla Bakanlık verilecek desteğin miktarı belli oldu. Resmi Gazete’de yer alan hurdaya ayrılan gemilerle ilgili maddede, “Milli Gemi Sicili veya Türk Uluslararası Gemi Siciline kayıtlı ticari gemi, deniz ve içsu araçlarından cins ve nitelikleri Bakanlıkça belirlenenlerin hurdaya ayrılmasını desteklemek amacıyla yerlerine asgari yüzde 35 yerli katkı oranıyla Türkiye’de inşa edilmek, asgari 5 yıl Türk bayraklı işletilmek ve inşasının üç yıl içinde tamamlanmaması veya inşasına müteakip 5 yıldan önce satılması halinde genel hükümler uyarınca tahsil edilmesi şartıyla yeni gemilerin finansmanında kullanılmak üzere, sadece fosil yakıt kullanan gemiler için hurda bedelinin 1,5 katını, LNG ve hibrit sistemler de dahil olmak üzere alternatif çevre dostu bir enerji kaynağı kullanan yeni gemiler için hurda bedelinin 2,5 katını aşmamak kaydıyla nakdi” ifadelerine yer verildi.

 

Resmi Gazete’ye buradan ulaşabilirsiniz

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL