Ekonomi Güncel Gündem

TURİZMDE REZERVASYONLAR HAREKETLENMEYE BAŞLADI

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar (ETİK)Birliği Başkanı Mehmet İşler turistik tesis rezervasyonlarında depremin ilk günlerinde yaşanan durgunluğun atlatılmaya başlandığını açıkladı. İşler; hareketliliğin nedenleri arasında müşteri memnuniyeti dolayısıyla turistin yine ülkemize..

TURİZMDE REZERVASYONLAR HAREKETLENMEYE BAŞLADI
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar (ETİK)Birliği Başkanı Mehmet İşler turistik tesis rezervasyonlarında depremin ilk günlerinde yaşanan durgunluğun atlatılmaya başlandığını açıkladı. İşler; hareketliliğin nedenleri arasında müşteri memnuniyeti dolayısıyla turistin yine ülkemize gelme isteğinin yanı sıra tur operatörlerinin Türkiye’ye destek için müşterilerini yönlendirmesinin payının büyük olduğunu da bildirdi. İşler Ege’deki işletmelerin depreme dayanıklılık testlerine özel bir önem verdiğine de dikkat çekti.

AVRUPALI TURİST  DESTEK İÇİN TÜRKİYE DİYOR

ETİK başkanı Mehmet İşler 2023 turizm sezonuna yönelik olarak hedeflerinde bir sapma olmadığını, rezervasyonlarda ki yeniden hareketlenmenin bunu gösterdiğini söyledi.

Mehmet İşler; “Depremlerin yaşandığı 6 Şubat tarihinden itibaren tüm Türkiye’de giriş rezervasyonlarımızda bir yavaşlama oldu. İptal durumları söz konusu değil, ancak yeni rezervasyon taleplerinde bir yavaşlama yaşadık. Ancak ilerleyen günlerde, depremlerin etkisiyle yaşanan durgunluk tekrar hareketlenmeye başladı. Bunun iki  nedeni var. Birincisi daha önceki yıllarda ülkemize gelen ve müşteri memnuniyeti nedeniyle tekrar tekrar tercih eden misafirlerimizin tutumu. İkincisi ise özellikle Avrupalı tur operatörlerinin 11 ilimizde birden yaşanan afetin yaralarını sarmak için, Türkiye ile dayanışmak için rezervasyonları  ülkemize yönlendirmesi. Türk insanına destek vermek ve ekonomik durumun iyileşmesine yardımcı olmak adına böyle bir genel tutum oluştuğunu görüyoruz.   Depremin İlk günlerinde yaşanan şokun ardından Avrupalı turist Türkiye’nin acılarını paylaşmak, yanımızda olmak için hassas ve naif bir duruş sergiliyor. Rezervasyonlarını başka ülkelere kaydırmak yerine, yine ülkemizde tatil yapmayı tercih ediyor. “dedi.
EGEDEKİ İŞLETMELER DEPREME UYGUNLUK BELGELERİNİ ALDI
Tesislerin depreme dayanıklılığı konusunda belgelendirilmesine özel bir önem verdiklerini ve Ege’deki hemen tüm tesislerin belgelerini aldıklarını belirten Mehmet İşler , bu belgeleri sigorta şirketlerinin ve tur operatörlerinin talebinin yanı sıra, özellikle müşterinin güvenle tatil yapması, çalışanların ise aynı güvenle işlerine odaklanabilmesi için yaptıklarını vurguladı.

Mehmet İşler; Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) olarak Ege Bölgesindeki işletmelerin depreme dayanıklılık testi yaptırmalarını ve Depreme Güvenli Tesis belgesi almalarını yakından takip ve teşvik ediyoruz. Resmi kurumlardan alınan test belgelerini  işletmelerimizde uygun yerlere asarak dileyenin bilgi sahibi olmasını sağlıyoruz. Bu testleri misafirlerimizin,  konaklayacağı yerlerin güvenli olduğunu görmelerinin yanı sıra işletmelerde çalışan personelimizin güven içinde işlerine odaklanması için de gerekli sayıyoruz. Yurtdışı tur operatörleri de bu belgeleri istemekte ve rezervasyon yaparken müşterilerine arz etmektedir. Diğer taraftan binalarımız için yıllık olarak DASK (Doğal Afet Sigortalar Kurumu) Sigortası yaptırılmaktadır. Bu sigorta yaptırılırken de kurum depreme dayanıklılık test sonuçlarını talep etmektedir. Bu testleri sadece sigorta gereklilikleri ve pazarlama için değil, insan sağlığı ve can güvenliği için yaptırıyoruz. Turizm sektörü bu alanda proaktif bir rol üstlenmiştir.  İşletmelerimizin hemen hepsi bu testlerden geçirilmiş ve depreme uygunluk raporunu almış durumdadır. “ dedi.

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL