Ekonomi Güncel Gündem

ALİAĞA’DA RAFİNERİDEN ÖZEL DÜZENEKLE PETROL HIRSIZLIĞI

liağa’da petrol boru hattından özel düzenekle hırsızlık yaptığı belirlenen 5 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin kazı yaparak boru hattına bağladıkları hortumla petrolü yaklaşık 700 metre ötedeki çalılık bölgedeki tanklara aktardıkları tespit edildi…

ALİAĞA’DA RAFİNERİDEN ÖZEL DÜZENEKLE PETROL HIRSIZLIĞI

liağa’da petrol boru hattından özel düzenekle hırsızlık yaptığı belirlenen 5 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin kazı yaparak boru hattına bağladıkları hortumla petrolü yaklaşık 700 metre ötedeki çalılık bölgedeki tanklara aktardıkları tespit edildi.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Siteler Mahallesi’nde rafineriden dolum tesislerine giden yer altındaki petrol boru hattından hırsızlık yapıldığını belirledi. Teknik ve fiziki takibin ardından dolum yapılan çalılık bölgeyi tespit eden ekipler, 45 ABB 969 plakalı kamyona dolum yapıldığı sırada operasyon düzenledi. Kamyonun sürücüsü R.T. (45) ile tankeri dolduran A.T. (70) yakalandı. Tankerdeki piyasa değeri 150 bin lira civarında yaklaşık 20 ton motorine el kondu.

Zanlıların, yaklaşık 2 metre derinliğinde kazı yaparak ulaştıkları petrol boru hattına vana ve hortum bağladıkları, hortumla petrolü yaklaşık 700 metre ilerideki çalılıklar arasında yeşil brandayla kamufle edilmiş noktada plastik tanklara, oradan da yol kenarına yanaşan tankerlere aktardıkları tespit edildi. Yakalanan 2 zanlıyla bağlantılı oldukları değerlendirilen A.Y. (54), S.Y. (29) ve E.Y. (41) de gözaltına alındı. Çeşitli suçlardan kayıtları bulunduğu belirlenen 5 zanlı, işlemlerinin ardından emniyete götürüldü.

 

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL