Ekonomi Güncel Gündem Lojistik

“Tehlikesiz Sıvı Yük” taşımacılığına yeni bir heyecan getiren şirket: Armadan Liman Hizmetleri ve Lojistik

Armadan Lojistik, Türkiye temsilciliğini yaptığı, İspanya merkezli TrustFlexitanks firmasının Avrupa standartlarına uygun olarak ürettiği flexitanklarını kullanarak 20’standart konteynerler ile sıvı yükler için nakliye hizmetleri sunuyor. Global ölçekte nakliye ve lojistik..

“Tehlikesiz Sıvı Yük” taşımacılığına yeni bir heyecan getiren şirket: Armadan Liman Hizmetleri ve Lojistik

Armadan Lojistik, Türkiye temsilciliğini yaptığı, İspanya merkezli TrustFlexitanks firmasının Avrupa standartlarına uygun olarak ürettiği flexitanklarını kullanarak 20’standart konteynerler ile sıvı yükler için nakliye hizmetleri sunuyor.

Global ölçekte nakliye ve lojistik hizmetleri sunan Armadan Lojistik, Amerika kıtası varışlı ve çıkışlı nakliyelerinin yanı sıra; Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya gibi zor pazarlar için bölgenin coğrafi, siyasi ve güvenlik koşullarına uygun taşımacılık ve lojistik çözümleri üretiyor.

2011 yılında proje yüklemeleri organize etmek üzere genç ve dinamik bir ekiple kurulan Armadan Liman Hizmetleri ve Lojistik Ltd. Şti, yıllar içinde servisinden memnun kalan müşterilerinin de talebi ile Forwarder hizmetleri de vermeye başladı. Şirket, gelişen işleri ile kaçınılmaz ihtiyaçlar doğrultusunda Amerika Birleşik Devletleri New Jersey’de kendi ofisini kurdu.

Deniz taşımacılığı servisi ile birlikte gümrük, depo ve iç bölgelere konteyner ile karayolu/tren servisi hizmetlerini, kurulan şirketin kontrolü dahilinde yaparak müşteri memnuniyetinin artırılmasını başardılar.

2018 yılı başlarında İspanyol flexitank üretim firması olan Trust Flexitanks ile partnerlik anlaşması imzalayarak Türkiye distribütörlüğünü aldılar ve ülkemizin “Tehlikesiz Sıvı Yük” taşımacılığında ayrı bir uzmanlık isteyen flexi tank tedariği, serimi, dolumu ve boşaltmasına yeni bir heyecan getirdiler.

Flexitank (veya flexibag) tehlike sınıfına girmeyen kimyasal ve tarımsal sıvıların taşınmasında kullanılmak üzere dizayn edilmiş 16 bin litrelik hacimden başlayıp 26 bin litrelik hacme kadar dolum kapasitesine sahip; polietilenden yapılmış bir ambalaj malzemesidir.

ISO TANK Konteynerlere ve çelik varillere alternatif olarak üretilen Flexi tankların ihracatçıya ve ithalatçıya çelik varillere oran ile yüzde 33 daha fazla taşıma kapasitesi; ISOTANK Konteynerlere göre daha yüksek kullanım, daha düşük nakliye maliyet oranı vardır.

Tek kullanımlık bir malzeme olduğundan kimyasallar ile etkileşime kapalı bir sistem olması, taşınan ürünlerin güvenliği açısından tercih sebebi olmasına neden olmaktadır. Ayrıca flexitanklarkısa yükleme ve boşaltma operasyonları ile maliyet açısından yüksek verimliliğe sahiptir. Armadan Liman Hizmetleri ve Lojistik, flexitank ve aparatlarının tedariği dışında müşterilerine bilgi, eğitim, konteyner içi serim ve herhangi olumsuz bir durumda danışmanlık hizmeti de vermektedir.

KAYNAK: DENİZCİ HABER DERGİSİ

 

Bu yazıyı paylaşın

Yasal Uyarı

Sitede yayınlanan yazılar ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorum ve içeriklerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL